Vaaliteemani

Olen Vihreiden eduskuntavaaliehdokas kevään 2019 vaaleissa. Minulle tärkeitä teemoja ovat:

Mahdollistava yhteiskunta

Terve yhteiskunta tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden tehdä töitä ja saada turvaa kun tarvitsee apua. Madalletaan työn ja palveluiden verotusta. Korotetaan vastaavasti ympäristölle haitallisten toimien verotusta ja sekä karsitaan tällaisia yritystukia. Satsataan koulutukseen aina maksuttomasta varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Osaamisen turvaaminen on koko Suomen tärkein investointi ja suurin kilpailuvaltti. Otetaan askelia kohti kannustavaa ja mahdollistavaa sosiaaliturvaa, ja toteutetaan kattava perustulokokeilu. Köyhyyttä on torjuttava, jotta kaikilla olisi mahdollisuudet ihmisarvoiseen elämään. Tulevaisuuden kannalta on keskeistä, että ilmastonmuutos saadaan torjuttua. Tämä on otettava huomioon kaikessa päätöksenteossa.

Apua yrittäjyyteen

Yritystukia kohdennettava tehokkaammin

Ilmastovaalien aika on nyt

Perheen talous ei saa määrittää mahdollisuutta kouluttautua

Mieluummin baarista kuin Baltiasta

Kompostoidaan korruptio

Hyvä veli-verkostot ovat korruptiota, jotka eivät kuulu tähän päivään. Päätöksenteon avoimuutta lisäämällä korruption mahdollisuus vähenee. On aika päästä eteenpäin vanhanaikaisesta eturyhmä ajatellusta ja tehdä päätökset ihmisiä sekä ympäristöä ajatellen.

Korruptiolla on kyky kotiutua

Panostetaan ennaltaehkäisyyn ja liikuntapalveluihin

 Sosiaali- ja terveyskustannukset henkilöä kohden ovat kasvaneet 1000 euroa viimeisessä kymmenessä vuodessa. Lyhytnäköinen leikkaaminen eurojen säästämiseksi on kokeiltu jo moneen kertaan tuloksettomasti. Tarvitsemme rohkeita satsauksia ennaltaehkäiseviin palveluihin. Tällaisia ovat esimerkiksi panostukset neuvola- ja mielenterveyspalveluihin, monipuoliset ja kattavat liikuntapalvelut, maksuton toisen asteen koulutus sekä nuorisotyöttömyyteen puuttuminen.

Liikunnallisella kuntoutuksella mittavat hyödyt

Kannattaako liikuntaa verottaa?

Terveyspolitiikalla tehdään talouspolitiikkaa